SaferSwimmer zwemboei voor betere zichtbaarheid
Ga terug naar het overzicht

SaferSwimmer zwemboei voor een betere zichtbaarheid

Een SaferSwimmer zwemboei zou voor iedere zwemmer in open water tot de standaard veiligheidsuitrusting moeten behoren. Zwemmen in open water zoals in meren, kanalen, sloten en de zee is niet geheel zonder risico en is totaal anders dan zwemmen in een zwembad met helder water, goed zicht en een aangename temperatuur. Als je zwemt in open water ben je niet de enige gebruiker van dat water, er kunnen andere watersporters zijn zoals windsurfers, kitesurfers, suppers, kajakkers, zeilers en motorbootvaarders. 

Het is daarom belangrijk als zwemmer in open water om goed zichtbaar te zijn. Met een SaferSwimmer zwemboei vergroot je jouw zichtbaarheid tijdens het zwemmen.

De SaferSwimmer zwemboei zijn leverbaar in verschillende modellen en in verschillende felle en opvallende kleuren zoals oranje, roze en groen. De zwemboei maak je met een koord vast om je middel en trek je tijdens het zwemmen achter je aan door het water, het koord is verstelbaar. Voor je het water in gaat moet je nog wel even de boei opblazen, hierdoor blijft deze drijven.

 

De SaferSwimmer zwemmersboeien kunnen om verschillende redenen worden gebruikt. 

Vergroten van zichtbaarheid
De fel gekleurde boeien zorgen ervoor dat jij als zwemmer beter zichtbaar bent tijdens het zwemmen. Er zijn verschillende formaten zwemboeien, hoe groter het formaar, hoe beter zichtbaar jij bent.

Waardevolle spullen opbergen
In bijna alle modellen zwemboeien kun je waardevolle spullen meenemen. Plaats je waardevolle spullen in de zwemboei, sluit de zwemboei en blaas deze op. Je waardevolle spullen zijn nu waterdicht opgeborgen en hoef je niet onbeheerd langs de waterkant achter te laten. Er zijn verschillende formaten zwemboeien met verschillende opbergcapaciteiten. Alleen de SaferSwimmer Tow Float biedt geen mogelijkheid tot het opbergen van persoonlijke spullen.

Voor noodsituaties
Raak je in de problemen dan kun je in noodsituaties met de fel gekleurde SaferSwimmer boei de aandacht proberen te trekken door met de boei heen en weer te zwaaien en de aandacht te trekken van andere watersporters. In noodsituaties kun je op de boei drijven en je hoofd boven water houden in afwachting van hulp.

Om op uit te rusten
Even uitrusten tijdens het zwemmen? Geen probleem, je kunt op de boei blijven drijven en even bijkomen.

 

SaverSwimmer standaard en Heavy Duty
De SaferSwimmer zwemboeien zijn leverbaar in verschillende modellen en formaten, maar altijd in felle kleuren. De standaard SaferSwimmer zwemboeien zijn gemaakt van PVC, deze zijn ideaal voor beginnende open water zwemmers en zwemmers die uitsluitend in zout water zwemmen. De Heavy Duty SaferSwimmers zijn gemaakt van gerecyceld polyester/TPU materiaal, deze zijn geschikt voor open water zwemmers die hoge eisen stellen aan hun zwemmersboei en zwemmen in zout water. De Heavy Duty zwemmersboeien zijn sterker en steviger en doordat zij gemaakt zijn van gerecyceld materiaal zijn deze ook milieuvriendelijker.

 

Gratis zwemtip
Draag tijdens het zwemmen in open water altijd een fel gekleurde badmuts, zo val je nog beter op en vergroot je de zichtbaarheid.

 

Zwemboeien voor evenementen
Veiligheid tijdens zwemevenementen zoals zwemtochten en zwemwedstrijden is een belangrijk gespreksonderwerp voor organisatoren van evenementen. Speciaal voor evenementen is er de SaferSwimmer Tow Float, een opblaasbare zwemboei waarmee je iedere deelnemer voorziet van een persoonlijke boei om op uit te rusten of in noodgevallen om de aandacht mee te trekken en het hoofd mee boven water te houden. De Tow Float zwemboei biedt geen opslagruimte voor waardevolle spullen en is alleen bedoeld voor het vergroten van de zichtbaarheid. De SaferSwimmer zwemboeien zijn optioneel ook te bedrukken met de naam en/of logo van het zwemevenement of de sponsor.

 

Bekijk alle SaferSwimmer zwemboeien, klik hier!